EkoCid je stvaran, reagujte.

EkoCid je stvaran, reagujte.
Nije na drugima, na Vama je! Nismo nasledili ovu planetu od svojih predaka- pozajmili smo je od svoje Dece

петак, 12. март 2010.

Širom otvorenih očiju

PETICIJA,SAČUVAJMO PLATAN BROJ 198.
hrvatski mediji pisu istinu dok kod nas samo 24 sata je to uradila i time probila medijsku blokadu.

Autor: Portal Jutarnji.hr
BEOGRAD - Pjevač Rambo Amadeus legnuvši na asfalt na dvadeset je minuta zaustavio promet beogradskim bulevaru Kralja Aleksandra u znak protesta protiv sječe platana.
Ekološki osviještenog glazbenika na protest je potaknula sječa 329 platana. Naime, odluka o sječi starog drveća izazvala je negodovanje brojnih Beograđana zbog čega su uklanjanje platana osiguravale jake policijske snage.
Rambo Amadeus se solidarizirao s Beograđanima i stanovnicima Bulevara te svoju ljutnju zbog "vandalskog čina" izrekao 20-minutnim ležanjem nasred ulice.
Nakon prosvjeda inzistirao je da ga policija privede jer bi ga, kako kaže, bilo "sram da toga dana bude na slobodi". "U cara Trajana kozje uši!", poručio je Rambo beogradskom gradonačelniku Draganu Đilasu, ustvrdivši da je sječa platana kriminalni čin koji se ne može sakriti.
http://www.jutarnji.hr/rambo-amadeus...ogradu/600484/

Press Online :: Seča platana koštala je osam miliona! , - To je šok za koji moramo pripremiti sugrađane i objasniti im zašto to činimo. Pojedina stabla imaju i po 90 godina što zbog mogućnosti pada predstavlja ozbiljnu pretnju kako za građane tako i za njihovu imovinu. Iako smo do sada svake godine orezivali sva stabla do samog račvanja takav drvored nema ni estetsku ni ekološku ulogu - objašnjava Radovan Draškić, direktor JKP „Zelenilo. Duž celog Bulevar biće zasađeni novi drvoredi?? (blic).
*Zaspali u crnoj travi: уставнa жалбa због сече платана (blic) ,

Na samom početku da kažem da se ovaj tekst neće odnositi na E-novine, Peščanik, Prvi program Radio Beograda, Radio 202 i emisiju Dizanje na radiju B92, koji su uradili koliko su mogli da se seča platana na Bulevaru spreči. Ali će se odnositi na medije koji imaju najveći uticaj na javnost: dnevnu i nedeljnu štampu i televizije. Pratio sam prvenstveno pisanje listova Politika, Blic, Novosti, Danas i Press, nedeljnika Vreme i televizija Studio B i B92. Koliko su se svi ovi mediji potrudili da u slučaju seče platana javno dobro i interes javnosti budu zaštićeni pred mogućim zloupotrebama?
...Dani pred seču prošli su u potpunoj medijskoj blokadi, u koju se ušlo sa stavom da je sastanak Čedomira Jovanovića i Dragana Đilasa pokazao da je seča opravdana.26 Prostesti su predstavljeni kao stav male grupe koja je podlegla vlastitim emocijama. Medijska priprema i obrada seče platana na Bulevaru
SKUP> u nedelju, 14. marta, od 16 do 18h zakazan je i odobren javni skup povodom rođendana vašeg Drvenog advokata (Vladimir Zivanovic), sa ciljem da se građani bolje upoznaju sa akcijom za očuvanje Platana br. 198.
Kada teniseri osvoje turnir slikaju se sa velikim peharom, i on tu ostaje, a kući nose mali. Tako i Vlada, nama u komšiluku, I SVIM BEOGRADJANIMA, ostavlja veliki stogodišnji Platan 198, osvojen na NAJVAŽNIJEM TURNIRU - ODBRANE ČASTI I DOSTOJANSTVA, a kući nosi minijaturni fikus..
,Hronologija-masakr Platana

Нема коментара:

Постави коментар

Molimo Vas da ne ostavljate neprimerene komentare
Hvala