EkoCid je stvaran, reagujte.

EkoCid je stvaran, reagujte.
Nije na drugima, na Vama je! Nismo nasledili ovu planetu od svojih predaka- pozajmili smo je od svoje Dece

недеља, 7. март 2010.

Sećanje na Platane iz Bulevara Kralja Aleksandra


Medijski mrak jos uvek traje! Ono malo informacija koje bivaju emitovane kroz medije, fabrikovane su u korist onih koji su sproveli masakr motornim testerama.
Počeli smo skromno, pre pet dana, paljenjem po jedne sveće na svakom panju.. kao sećanje na Platane koji su tu do pre pet dana disali... iz dana u dan-broj sveća se uvećavao

<<< ovako je bilo danas..

Zastitnik gradjana Jankovic je zalbu AAS protiv sece platana prosledio Zastitniku gradjana grada Beograda. žalba
A sta ce uraditi Zastitnica gradjana Dušanka Gaćeša?
sacuvajmo beogradske balvane/ press
GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA, Sekretarijat za zastitu zivotne sredine, Beograd, 27. marta 43-45

Ријалити шоу «Беда Београда»
У петак, 26. фебруара 2010, на најпрометнијој улици у граду почело је снимање новог ријалитија. Да би гледаоцима било јасно да то није обичан циркус, тачка тестерења жене у ковчегу замењена је тачком тестерења платана.
Учесници ријалитија нису били баш одушевљени учешћем: милиционери су говорили да им је жао дрвећа, да никад нису учествовали толико масовно на сличним представама, тестераши су иронично коментарисали општепознату и на сва звона објављену најаву да су платани трули, а на паузи су јели хлеба и паризера, који продуценти и режисер ријалитија не дају ни својим кучићима! Само се пар предрадника држало сценарија, набусито одговарајући да «само раде свој посао за који су плаћени». Тако је и најглупљим гледаоцима, међу које се убраја и писац овог текста, било јасно да где су паре нема ни разума ни осећања!
Организаторима ријалитија, режисеру и продуцентима се мора признати да су уложили огромна средства у скупоцену механизацију, у многобројне костимиране статисте. Можда очекују позив за гостовање у другим градовима, ко зна? Можда сањају о светској, или бар европској турнеји?
Диван редитељски потез био је и уклањање пањева после масакра. Да ли су их уклонили због бриге да се неко не саплете, да ли због дубоког страха од неког преког суда који би им ставио главе на те пањеве, да ли због (подсвесне) жеље да затру трагове свог нечовештва. На њихову жалост «Коме закон лежи у топузу, трагови му смрде нечовјештвом». А на жалост платана и света који мисли и осећа, у овој нашој оволико загађеној средини чуло мириса је код многих већ уништено.

Све у свему, кад је завеса платана пала, засијала је сва БЕДА БЕОГРАДА.

ПС. Шоу се наставља! Ко ли ће остати на крају и добити чек са веееликим бројем нула? Гледаоци могу да се јаве СМС порукама и гласају за свог фаворита.
Vesna Jevremovic

Нема коментара:

Постави коментар

Molimo Vas da ne ostavljate neprimerene komentare
Hvala