EkoCid je stvaran, reagujte.

EkoCid je stvaran, reagujte.
Nije na drugima, na Vama je! Nismo nasledili ovu planetu od svojih predaka- pozajmili smo je od svoje Dece

четвртак, 11. март 2010.

Krivo im Drveće?

"Beograd je Svet" AL' MALO SUTRA! Beograd kao "divlji zapad" .

TAJ DRVOSEK NIJE NAŠ GRADONAČELNIK, MI SE NJEGA ODRIČEMO, I PREKO NOVINA. Usta su mu puna "planova" i poziva raznoraznim "stranim ulagačima i investirorima" iz raznih oblasti i struktura... Bajke o Beogradu koji napreduje, o Beogradu punom turističkih ponuda, o otvaranju velikih mogućnosti za investitore, predstave Beograda kao neke Metropole... ipak ostaju samo bajke.
Beograd je imao šta da ponudi, ovamo su turisti dolazili zbog Istorije kojom je Beograd odisao.. najposećenije ulice su one stare, stara zdanja i ostale Istorijske činjenice koje su ovde bile opipljive- i kao još žive.
Sve je to bilo nekada- ipak ne tako davno, a danas već borimo se da održimo deliće Istorije i onoga što nas vezuje sa našim starima. Otimaju nam ono što nas podseća da je ovo naša dedovina, da je ovde mesto gde još uvek žive naši predci.

Ovih dana 2010. , ova persona koja se predstavlja kao naš gradonačelnik (isti onaj koji je pre 5 dana demonstrirao silu kidanjem duša beogradskih), traži novac za nove sadnice... iako su po planu te sadnice morali već da obezbede-pre nego li ove Platane (nelegalno) počupaju. Reklo bi se, poznata je ovo situacija "dok je ovaca za šišanje..."
ALI MI PARE NEĆEMO DATI!
Jednog dana, kada bulevar bude zavšen- onda ćemo tek proceniti može li mlado drvo tu na ponuđenom mestu da opstane, pa ako može organizovaćemo se- da sadimo nova (isto kako su se naši starci, nekada davno- organizovali).
Veliko čerupanje ulica tek predstoji...
Sadnice drvoreda - bul. Kralja Aleksandra (drveće koje više nepostoji) donete su iz Nemačke u periodu od 1920. do 1930. godine. Beogradu su mladi platani poslati na ime ratne odštete iz Prvog svetskog rata. Nemci su, na osnovu ugovora o reparaciji, posadili zelenilo na više lokacija u centru grada. Tako su stabla zasađena u ulicama Cara Dušana, Džordža Vašingtona i Strahinića Bana, ali i drugim poznatijim centralnim ulicama starog Beograda.
Novac za novi drvored ? 22. Feb. 2010 16:19 Izvor: Tanjug
Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i članovi skupštinskog Odbora za zaštitu životne sredine ocenili su danas da im predstoji zajednički napor na pronalaženju novca za postavljanje novog drvoreda u Bulevaru Kralja Aleksandra.

When there was in the beginning no world,
Then there was neither heaven nor earth.
Everywhere was a blue sea,
And on the midst of the sea, a green plane-trees

On the plane tree three doves,
Three doves take counsel,
Take counsel as how to create the world.
"Let us plunge to the bottom of the sea.
Let us gather fine sand;

Let us scatter fine sand,
That it may become for us black earth.
Let us get golden rocks;
Let us scatter golden rocks.

Let there be for us a bright sky,
A bright sky, a shining sun,
A shining sun and bright moon,
A bright moon, a bright morning star,
A bright morning star and little starlets.

-Drahomaniv p.10, circe-argent.com/slavic_paganism.htm

Нема коментара:

Постави коментар

Molimo Vas da ne ostavljate neprimerene komentare
Hvala