EkoCid je stvaran, reagujte.

EkoCid je stvaran, reagujte.
Nije na drugima, na Vama je! Nismo nasledili ovu planetu od svojih predaka- pozajmili smo je od svoje Dece

уторак, 2. март 2010.

Odbrana Platana u Bulevaru Kralja Aleksandra

Budi brzi od testere! Februar 27.- do kraja odbrane, 2010. / Time: 6:30am - 5:00pm /Location: Lipov lad, Bulevar Kralja Aleksandra
Sprecavanje divljackog i vandalskog unistavanja Beograda! Izadji i pokazi zube! Cuvaj svoje drvo! Drage komšije, ja sam vaš platan. Znamo se decenijama. Štitio sam vas od buke, zagađenja i vreline. Sada hoće da me poseku. Molim vas da me
odbranite. Izađite pred testeraše kada dođu da mi uzmu dušu.
Platan Platanović
~~~
MOLBA JAVNOSTI
U ime grupe građana Sačuvajmo beogradske platane i povodom poslednjeg pokušaja studenta Vlade Živanovića, koji već 5 dan zaredom na uglu Bulevara i Jagićeve brani pravo na život platana 198, molimo celokupnu javnost da utiče na gradske vlasti da se sačuva ovaj poslednji platan.
Želimo:
1. Da platan 198 bude ostavljen kao spomenik na drvored koji je 80 godina postojao u Bulevaru Revolucije (Bulevaru Kralja Aleksandra)
2. Da se prekine medijska blokada i objave činjenice koje znaju svi koji su pogledali dokumentaciju i stanje posečenih platana:
- da skoro svi od 328 posečenih platana nisu bili u Elaboratu Šumarskog Fakulteta određeni za seču.
- da nijedno stablo od posečenih 328 nije imalo trulež debla koja je pokazivana u skupštini Grada
3. Da se ne prodaju i ne uništavaju posečena stabla dok nezavisna komisija ne utvrdi njihovo stanje i dok se ne napravi potpuna dokumentacija.
Smatramo da mediji moraju što pre da počnu da izveštavaju o činjenicama o seči platana, pošto se te činjenice ne mogu sakriti.
Udruženje građana Sačuvajmo beogradske platane
poslato agenciji FONET

~~~~~~~~~~~~~~~
Prof. DR. Vuk Stambolovic,Obavestenje
Vazni linkovi: Kontrola kvaliteta voda , Kontrola Kvaliteta Vazduha
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mediji:
Као и све у овој држави, зеленило између пута и зграда није имало среће.
Било је више покушаја да се обнове застареле зелене површине али се то углавном завршавало само сечом старих стабала.
Готово сваке године се улагао велики новац како би се реконструисале те површине али нестручно вођење радова и неодржавање стално враћају ствари на почетак.
Ziveti sa Biljkama
BEOGRADSKI REKVIJEM-enovine
Fejsbuk grupa „Sačuvajmo beogradske platane“ ima više od petnaest hiljada članova. Mnogi od njih najavljivali su da će telima braniti ovo drveće od udara gradskih motornih testera. Direktor „Zelenila Beograd“ je pomirljivo rekao da se, u slučaju protesta, radnici ovog komunalnog preduzeća neće sukobljavati sa građanima...
DANAS (novine
Dragi LDP web sajte,
Na današnji dan 3. marta 2010, negde oko podneva (12:59), baveći se omiljenom interdisciplinarnom instalacijom googlovanja na temu zaklanih beogradskih platana od strana drvoseča iz Republike Šumske, dovedenih da specijalno za ovu prigodnu, svečarsku priliku ulepšaju privatan masakr Dragana Đilasa – internet plovilo me je nekim slučajem bacilo na vaš web-sajt...

Нема коментара:

Постави коментар

Molimo Vas da ne ostavljate neprimerene komentare
Hvala